NL EN
DONEER NU!

Gezichtsherkenning-app controleert leeftijd in Britse supermarkt

20 november 2017

Gezichtsherkenning-app controleert leeftijd in Britse supermarkt In Britse supermarkten wordt bij zelfscankassa's de app Yoti getest. De app checkt of je oud genoeg bent om alcohol of sigaretten te kopen.

Van een zelfscankassa in de supermarkt kijken de meeste mensen niet meer op. Op het centraal station in Amsterdam is zelfs een AH to Go met alleen maar zelfscankassa's. Maar wil je daar een biertje kopen, dan kleurt de kassa rood en moet je wachten op een personeelslid die checkt of je wel oud genoeg bent.

Deze laatste stap naar 'mensloos' afrekenen wil de app Yoti zetten. In het Verenigd Koninkrijk hebben al 100.000 mensen de proefversie van de app getest, meldt The Telegraph. De app maakt eerst een foto van een rijbewijs of paspoort van de koper. Wil de koper daarna afrekenen bij een zelfscankassa, dan wordt een QR-code op de kassa getoond. De koper scant de code met de app, waarna de app via gezichtsherkenning op de telefoon checkt of de koper wel dezelfde is als de persoon op het rijbewijs of paspoort.

Bron: rtlnieuws.nl.

Laatste nieuws