NL EN
DONEER NU!

Alcohol – van lust tot last

14 december 2023

Alcohol – van lust tot last De Stichting Biowetenschappen en Maatschappij heeft een nieuw boek over alcohol uitgebracht. De titel is Alcohol – van lust tot last.

Al eeuwenlang drinken we alcohol als genotmiddel. Maar alcohol heeft ook schaduwkanten. Denk hierbij aan schade voor de drinker zelf of schade die de drinker aan anderen veroorzaakt, zoals mishandeling of ongelukken. De gevolgen van problematisch alcoholgebruik zijn enorm. Het betekent een jaarlijkse kostenpost voor de samenleving van twee tot vijf miljard euro, na verrekening met de opbrengsten. Nederland heeft bovendien het grootste percentage drinkende jongeren van de wereld. Wat doen we hieraan? Welke maatregelen kunnen worden ingezet?

De uitgave belicht de werking van alcohol. Ingegaan wordt ook op het drinkgedrag en alle problemen die hiervan het gevolg kunnen zijn en de mogelijkheden om die te voorkomen en te behandelen. Onderzoekers van verschillende vakgebieden en disciplines die dagelijks met alcoholproblematiek te maken hebben, vertellen over de nieuwste ontwikkelingen op hun vakgebied. Het boek is geïllustreerd met vele fraaie infographics.

Het boek is samengesteld door drs. Ninette van Hasselt, prof. dr. Arnt Schellekens, prof. dr. Pim van Gool en dr. Jannes van Everdingen.

Bron: biomaatschappij.nl.

Laatste nieuws