NL EN
DONEER NU!

Bergen gaat na stoppen project, mogelijk voorwaarden verbinden aan horecatijden

31 oktober 2019

Vanaf komend weekend lopen er geen toezichthouders meer rond in het centrum van Bergen tijdens de “uitgaansuren’. De horecaondernemers hebben gezamenlijk besloten om met deze vorm van beveiliging te stoppen.

Sinds december 2018 zijn in het centrum van Bergen op vrijdag- en zaterdagavond van 23.30 uur tot 04.00 uur altijd twee toezichthouders aanwezig. Bij onrust of calamiteiten zijn zij aanspreekpunt, ter plaatse of via een speciaal telefoonnummer. Dit pilotproject, dat nu ruim 10 maanden loopt, is gefinancierd door de horecaondernemers. Zij hebben besloten per direct de stekker uit dit project te trekken en een voor december 2019 geplande evaluatie niet af te wachten. Zij geven aan dat het rustig is en dat deze extra ogen en oren niet nodig zijn.

Burgemeester Hetty Hafkamp: "De afspraak was om de aanwezigheid van toezichthouders na een jaar met elkaar te evalueren. Ik vind het buitengewoon spijtig dat dit zonder enig overleg met de gemeente per direct ophoudt. Het betekent helaas ook dat het college de raad in december voorstelt dat aan de vrije in- en uitlooptijden voor Bergen centrum voorwaarden worden verbonden."

Bron: rtv072.nl.

Laatste nieuws