NL EN
DONEER NU!

Nijmegen heeft eerste lokale Preventieakkoord

7 oktober 2019

Nijmegen heeft eerste lokale Preventieakkoord 37 Nijmeegse organisaties ondertekenden vandaag een lokaal preventieakkoord. Zij spraken af dat ze een gezonde leefstijl bij medewerkers, leerlingen, cliënten en patiënten gaan stimuleren.

De organisaties zetten zich in voor: een rookvrije omgeving, meer bewegen en gezond eten, en bewustwording van de risico’s van alcoholgebruik.

De plannen die de organisaties hebben om hun doelen te bereiken, lopen uiteen. Zo zet gemeente Nijmegen in op gezond eten en rookvrije scholen, sportkantines en wijkaccommodaties en op een 'beweegvriendelijke groene omgeving'. De GGD ondersteunt scholen en wijken met programma’s om de gezondheid te bevorderen. Radboudumc, met circa 10.000 medewerkers een van de grootste werkgevers van Nijmegen, breidt het interne programma Healthy Professionals uit. Als artsen en verpleegkundigen zelf fitter zijn, is het makkelijker om met patiënten te bespreken hoe ze gezonder kunnen leven, zo is de gedachte.

Nijmegen is de eerste stad die, in navolging van het Nationaal Preventieakkoord, een lokaal preventieakkoord sluit. Staatsecretaris Paul Blokhuis van VWS was vanmiddag bij de ondertekening in Nijmegen. Hij is enthousiast: "Het is goed om te zien dat Nijmegen al concreet bezig is met zoveel verschillende projecten en partijen."

Bronnen: ggdgelderlandzuid.nl en skipr.nl.

Laatste nieuws