NL EN
DONEER NU!

Start landelijke themaweek NIX zonder ID

7 september 2017

Start landelijke themaweek NIX zonder ID Van vandaag tot 14 september vindt de themaweek ‘NIX zonder ID’ plaats. In deze week vragen gemeenten, toezichthouders Drank- en Horecawet en andere organisaties samen met verkopers van alcohol en tabak, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Trimbos-instituut, extra aandacht voor de naleving van de leeftijdsgrens voor alcohol en tabak.

In veel gemeenten vinden verschillende acties plaats om jongeren te stimuleren zelf spontaan het identiteitsbewijs (ID) te tonen en verkopers bewust te maken van de noodzaak van de leeftijdscheck.

Het stimuleren van verkopers van alcohol en tabak om de leeftijd bij verkoop te controleren én van jongeren om zelf actief het ID te tonen is noodzakelijk. Er zijn nog grote verschillen tussen verkopers. Supermarkten en speciaalzaken (tabaksspeciaalzaken en slijters) doen het beter dan bijvoorbeeld horeca, sportkantines en internetverkopers. De themaweek en een periode van extra lokale activiteiten dragen bij aan het verstevigen van de NIX18 norm: niet roken, niet drinken onder de 18 jaar. Van 4 tot 20 september wordt een NIX18-commercial uitgezonden.

Bron: nationalezorggids.nl.

Laatste nieuws