NL EN
DONEER NU!

Is de gedistilleerdsector bang voor transparantie?

5 juni 2019

Zeven Europese gezondheidsorganisaties hebben middels een persbericht laten weten teleurgesteld te zijn over de plannen van de gedistilleerdsector rond consumenteninformatie. Volgens deze organisaties wordt het consumenten onmogelijk gemaakt om op een makkelijke en toegankelijke manier in de winkel informatie te krijgen over de ingrediënten van gedistilleerde dranken.

De gedistilleerdsector heeft ervoor gekozen niet de EU-verordening 1169/2011 (over de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten) te volgen, maar om te kiezen voor zelfregulering waarbij de informatie over de energetische waarde op de flessen komt te staan, maar de ingrediëntendeclaratie online wordt verstrekt via de website www.responsibledrinking.eu of via QR-codes.

Volgens prof. Dr. Frank Ulrich Montgomery, voorzitter van het permanent comité van Europese artsen (CPME), één van de organisaties die het persbericht naar buiten bracht: "Europese artsen zijn ervan overtuigd dat etiketten van alle alcoholhoudende dranken voedingsinformatie en gezondheidswaarschuwingen moeten bevatten. Adequate etikettering is een manier om de gezondheid van de bevolking te beschermen. Consumenten realiseren zich misschien niet dat veel alcoholhoudende dranken veel suiker bevatten. Dit feit zou niet ergens online moeten worden verborgen."

Bron: eurocare.org.

Laatste nieuws