NL EN
DONEER NU!

Andriukaitis noemt oude Europese strategie niet effectief

19 juli 2015

 Andriukaitis noemt oude Europese strategie niet effectief Eurocommissaris Vytenis Andriukaitis wil toch inzetten op een breed Europees alcoholbeleid. Dat zei hij vorige week tijdens een lezing, waarin hij zijn prioriteiten tot 2019 nader toelichtte.

Vytenis Andriukaitis zei dat hij binnen de Commissie bespreekt wat de beste manier is om de lidstaten op het alcoholdossier te ondersteunen en de samenwerking tussen de lidstaten op EU-niveau te bevorderen. In dit stadium heeft de Commissie nog geen besluit genomen over hoe zij dat gaan doen. Wel zegt Andriukaitis dat de “oude alcoholstrategie” niet effectief was. In plaats daarvan wil hij een alomvattend breed plan dat zowel het alcoholgebruik verlaagt als de risicofactoren voor alcoholmisbruik aanpakt.

Andriukaitis benadrukte in zijn lezing de noodzaak om alcoholreclame aan te pakken, met name op het internet, en staat open voor een discussie over het onderbrengen van alcoholhoudende dranken onder de Europese etiketteringsverordening.

Hij vraagt daarbij uitdrukkelijk de steun van allerlei partijen. "Het is simpel: zonder hulp van het maatschappelijk middenveld, de NGO’s en diverse denktanks, zal ik niet in staat zijn om mijn doelen te bereiken."

Bron: euractiv.com.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl