NL EN
DONEER NU!

Rotterdam en horeca in de clinch over blurring

30 maart 2016

De Rotterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) trekt voorlopig de handen af van het blurring project van de gemeente Rotterdam. Met deze pilot wil de gemeente bijvoorbeeld trouwzaken toestaan een glaasje prosecco in te schenken. Maar daarbij hoeven ze niet aan de strenge eisen te voldoen waar horecazaken wel te maken mee hebben.

Een gesprek vorige week om de verschillen te overbruggen is op niks uitgelopen. "Laat voorop staan dat wij helemaal niet negatief zijn over blurring, maar er moet wel een gelijk speelveld zijn", legt KHN-voorzitter Rotterdam Rober Willemsen uit. "Iedereen die ik in dienst moet nemen kost me 150 euro om het brevet sociale hygiëne te behalen en nog een 70 euro om bij te schrijven op de vergunning. Als zo iemand na twee maanden toch besluit iets anders te gaan doen, zit ik met de gemaakte kosten. En als ik per ongeluk vergeet iemand bij te schrijven krijg ik een boete, terwijl de kledingwinkel hiernaast vrolijk door mag gaan. En wie gaat daar de leeftijdsgrens handhaven? Overigens willen we graag in gesprek blijven met de gemeente om een oplossing te vinden."

Wethouder Maarten Struijvenberg (Economie) is teleurgesteld in de houding van horeca-afdeling. "Het schenken van alcohol is ondergeschikt en we willen af van de regels. Wel overweegt de wethouder het halen van een zogenaamde Instructie Verantwoord Alcoholschenken verplicht te stellen. Maar blijkbaar vindt de Rotterdamse afdeling dat niet afdoende."

Bron: metronieuws.nl.

Laatste nieuws