NL EN
DONEER NU!

Ageviewers gaat verduistering melden en looft €100.000 uit voor ontbrekende pagina DOA-verslag

13 juni 2018

Ageviewers gaat verduistering melden en looft €100.000 uit voor ontbrekende pagina DOA-verslag Op deze site is al diverse malen aandacht besteed aan het feit dat er geen tweede pagina van het verslag van het Directeuren Overleg Alcohol van 7 maart 2008 gevonden kan worden. Die pagina heeft óf nooit bestaan, óf is zoek geraakt dan wel zoek gemaakt.

Het belang van die notulen zit hem in mogelijke kartelafspraken tussen supermarkten en alcoholbranche om het leeftijdscontrolesysteem Ageviewers buiten te sluiten. Mocht dat zo zijn, dan staat Dirk Benschop, de man achter Ageviewers, sterker bij de Hoge Raad, dat binnenkort zijn klacht over kartelvorming behandelt.

Deze week stapt Benschop naar de hoofdofficier van justitie in Den Haag om de Rijksrecherche aan het werk te zetten*. Indien er vermoeden is van verduistering van bewijsmateriaal door ambtenaren, moet dat gemeld worden, zegt hij. "Dat is een ambtsmisdrijf."

Verder looft hij €100.000 uit voor wie de notulen boven water haalt. Zijn belang is groot; mocht kartelvorming worden aangetoond, dan komt er een schadeclaim van tientallen miljoenen euro’s.

Bron: volkskrant.nl.

Follow up: op 14 juni 2018 heeft Benschop inderdaad aangifte gedaan tegen een aantal (voormalige) ambtenaren wegens verduistering van documenten!

Laatste nieuws