NL EN
DONEER NU!

Manifest Gooise scholen moet alcoholgebruik jongeren indammen

1 december 2017

Manifest Gooise scholen moet alcoholgebruik jongeren indammen Vrijwel alle middelbare scholen in regio Gooi en Vechtstreek slaan de handen ineen om alcoholgebruik onder scholieren aan te pakken. Met een manifest, dat ze inmiddels hebben overhandigd aan de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes, pleiten ze voor strenger beleid ten aanzien van alcoholgebruik onder de 18.

"Het manifest is een oproep aan scholen en gemeenten die tot nu los van elkaar opereerden...", legt rector Johan Veenstra van het Comeniuscollege uit. "...om de handen ineen te slaan en ervoor te zorgen dat ze een dekkend beleid hebben ten aanzien van alcohol en jongeren onder de 18."

"Het manifest moet leiden tot een betere samenwerking tussen scholen, horeca, gemeenten en andere organisaties", vertelt rector Ajolt Elsakkers van het Goois Lyceum (foto). Hij beseft dat een belangrijke rol ook is weggelegd voor de ouders. "Velen van hen laten hun kinderen thuis drinken, omdat ze dan denken het onder controle te hebben", meent hij. "Maar het is niet dat als kinderen het thuis doen, ze het ergens anders niet doen", aldus Elsakkers. "Het is en-en en niet of-of. Thuis drinken zet juist aan tot nog meer drinken."

Bronnen: nhnieuws.nl en weespernieuws.nl.

Laatste nieuws