NL EN
DONEER NU!

Politiek kritisch over boetes voor Nijmeegse cafés vanwege bierpakketten

28 april 2020

Politiek kritisch over boetes voor Nijmeegse cafés vanwege bierpakketten Nijmeegse horecaondernemers verkochten bierpakketten om het hoofd in coronatijd boven water te houden. Maar de gemeente dreigt met boetes van bijna €1.400.

Volgens de Drank- en Horecawet mag in horecalokaliteiten géén ‘take away alcohol’ worden aangeboden. Veel gemeentes (Amsterdam, Wageningen, West Maas, Waal en Heumen) handhaven die wet echter niet.

Toon van Gent (D66) laat desgevraagd weten: "Als je kijkt naar hoe hard de horeca getroffen wordt, en hoe hard deze ondernemers werken om het hoofd boven water te houden, dan vind ik niet dat je als gemeente zo strikt op de regels moet gaan zitten."

"Dit is buiten alle proporties", vindt ook Charlotte Brand (PvdA). "We straffen hiermee juist die ondernemers die zo zwaar getroffen worden maar niet bij de pakken neer gaan zitten en met een goed idee komen om toch nog inkomen te blijven generen. En daar ga je dan zo hard op handhaven."

Hans van Hooft (SP) is het daarmee eens: "Ik vind ook dat we hier soepel mee moeten zijn, de horeca heeft het al zwaar genoeg."

Bronnen: gelderlander.nl en rn7.nl.

Laatste nieuws