NL EN
DONEER NU!

Alcoholgebruik Wales daalt na introductie minimumprijzen

29 september 2020

Alcoholgebruik Wales daalt na introductie minimumprijzen Zes maanden nadat er minimumprijzen voor alcohol in Wales werden geïntroduceerd, zegt een op de tien drinkers die de nieuwe regelgeving kennen, daardoor minder te zijn gaan drinken. Dat blijkt uit een enquête die zojuist is gepubliceerd door Alcohol Change UK.

Sinds maart geldt in Wales de MUP, die een minimumprijs van 50 cent per 10 ml alcohol (8 gram) verplicht stelt.

Begin september hebben onderzoekers van OnePoll namens Alcohol Change UK 1.000 volwassenen in Wales ondervraagd die normaal gesproken alcohol drinken. Driekwart van de respondenten zei dat ze op de hoogte waren van MUP, vergeleken met slechts de helft van de drinkers een jaar geleden. Van de mensen die op de hoogte waren van MUP, zei 10% daardoor minder alcohol te drinken.

Andrew Misell, directeur voor Wales bij Alcohol Change UK, zei: "Deze cijfers zijn bemoedigend. Er lijkt veel meer bekendheid te zijn met de MUP en er zijn enkele vroege aanwijzingen dat het alcoholgebruik erdoor is verminderd. Het lijkt erop dat het verhogen van de prijs van goedkope alcohol, zoals sterke witte ciders, een van de beste manieren is om de zwaarste drinkers minder te laten drinken."

Bron: shropshirestar.com.

Laatste nieuws