NL EN
DONEER NU!

Supermarkten willen opschorting alcoholklok

17 november 2020

Supermarkten willen opschorting alcoholklok Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, de brancheorganisaties van supermarkten, vraagt de rijksoverheid om in december na 20:00 alcohol te mogen verkopen. De zogenaamde alcoholklok moet worden opgeschort. Sinds deze en andere beperkingen gelden, is het volgens het CBL op andere momenten van de dag drukker.

Supermarkten willen ook in december op zondag overal open kunnen zijn en verruiming van de venstertijden voor laden en lossen. Daarvoor pleiten ze in een brief aan alle gemeentebesturen.

December is traditiegetrouw al een drukke periode voor supermarkten, maar door de coronacrisis zal het volgens het CBL nóg drukker zijn. Door zoveel mogelijk winkeluren beschikbaar te stellen, zouden grote klantenstromen beter kunnen worden verwerkt. Om te voorkomen dat klanten lege schappen aantreffen, is volgens het CBL noodzakelijk dat supermarkten ook 's nachts worden bevoorraad.

Minister-president Mark Rutte vindt dat supermarkten scherper moeten toezien dat klanten de coronaregels naleven. Dat zei hij dinsdagavond tijdens de persconferentie.

Bronnen: nu.nl en retailtrends.nl.

Laatste nieuws