NL EN
DONEER NU!

DENK Amsterdam wil alcoholgebruik verbannen uit kantine sportclubs

20 januari 2023

Alcoholgebruik bij Amsterdamse sportverenigingen is ongewenst, vindt de lokale afdeling van DENK. Daarom vraagt de partij of er een verbod op alcohol kan komen in kantines.

De Fractievoorzitter Amsterdam van DENK, Sherer Khan, ziet een alcoholverbod als een goede maatregel voor een veilige en sportieve sfeer. Zijn standpunt heeft te maken met het WK in Qatar. Daar werd tijdens het toernooi in geen elk stadion alcohol geschonken en volgens Khan is dat ook direct de reden dat het eindtoernooi zo rustig verliep, zonder rellen. Alcoholontmoediging is sowieso al overheidsbeleid, voert hij als argument aan. "Ik verbied niemand z'n alcohol, maar wil het net als roken wel beperken daar waar je anderen schade kan toebrengen", wordt Khan geciteerd door het ANP.

In het Amsterdamse voetbal lijkt Khan weinig medestanders te hebben. Zo zegt de voorzitter van voetbalclub WV-HEDW, Ronald Nijsen: "Dan kunnen we de tent sluiten. Zo simpel is het."

Ook Brian Speelman is als voorzitter van AFC (een amateurclub uit Amsterdam) geen voorstander van het idee. "Mensen komen hier ook voor de gezelligheid en daarbij wordt af en toe een biertje gedronken"," vertelt de bestuurder van de voetbalclub aan De Telegraaf.

Volgens sportjournalist Toine van Peperstraten heeft niet alleen het alcoholverbod het WK in Qatar rustig doen verlopen. Ook het feit dat er geen drugs werden gebruikt speelde daarbij een rol. "Die worden op dit moment in voetbalstadions ontzettend veel gebruikt. Dus daarom loopt het daar nog wel eens uit de hand."

Bronnen: fcupdate.nl, telegraaf.nl en wnl.tv.

Laatste nieuws