NL EN
DONEER NU!

Bandjessysteem in plaats van testkopers?

19 april 2023

Bandjessysteem in plaats van testkopers? Het bandjessysteem op Texel moet in ieder geval de komende vier jaar een vervolg krijgen. Dat stellen Texels Belang, VVD, Hart voor Texel en D66 in een motie die vanavond in de raadsvergadering aan de orde komt.

De vier partijen willen dat de gemeente de komende vier jaar maximaal zes mille per jaar beschikbaar stelt voor de horeca in De Koog en Den Burg als bijdrage in de kosten van een bandjessysteem.

Het systeem houdt in dat jongeren tot 25 jaar één keer op een centrale plek een identiteitskaart laten zien. Daarna krijgen ze een gekleurd bandje om de pols aan de hand waarvan barpersoneel kan zien of iemand boven onder de achttien is.

Als de gemeente het bandsysteem mede financiert, hoeven er volgens de partijen geen testjongeren meer ingezet te worden om te zien of er alcohol aan minderjarigen wordt geschonken. De inzet van deze jongeren viel recent in de Koger horeca helemaal verkeerd.

Als het aan de vier politieke partijen ligt, volgt er in 2026 een evaluatie van het bandjessysteem waarbij onder meer bekeken wordt hoe het drankgebruik bij minderjarigen zich ontwikkeld heeft.

Bron: texelsecourant.nl.

Laatste nieuws