NL EN
DONEER NU!

Scholierengala Breda door burgemeester afgelast

12 december 2018

De burgemeester van Breda heeft een scholierengala in de Bredase binnenstad beëindigd omdat er chaos ontstond en omdat veel leerlingen dronken waren. "Het had vreselijk mis kunnen gaan. Je moet er niet aan denken wat er was gebeurd als daar echt paniek uitbreekt. Ook werd alcohol gedronken, terwijl het een feest was met kinderen."

Het feest zou tot 2.30 uur duren. Om 23.00 uur kwamen de politie en de ambulance omdat er te veel mensen tegelijk naar binnen wilden. Twee mensen die in de chaos flauw waren gevallen, moesten worden onderzocht door ambulancemedewerkers. Zij controleerden ook jongeren die te veel gedronken hadden. "Veel van hen zijn behoorlijk onder invloed van alcohol", schreef de politie op Twitter. De burgemeester besloot daarna in overleg met de politie dat het pand ontruimd moest worden.

Het feest was bedoeld voor leerlingen van 16 jaar en ouder. Alcohol zou volgens de organisatie alleen geschonken worden aan jongeren vanaf 18 jaar.

Burgemeester Paul Depla wil in gesprek met de organisatie van het Scholieren Gala en met zaalverhuurder Graanbeurs. Depla plaatst zijn vraagtekens bij de dag van het feest en het toezicht op het alcoholgebruik.

Inmiddels hebben de Stichting Scholieren Gala Breda (SGB) en De Graanbeurs hun excuses aangeboden voor het ontspoorde galafeest.

Bronnen: sevendays.nl en omroepbrabant.nl.

Laatste nieuws