NL EN
DONEER NU!

Oproep aan Bill Gates om investering in Heineken Holding te annuleren

24 februari 2023

Movendi International heeft Bill Gates, de oprichter van softwaregigant Microsoft en een van de rijkste mensen ter wereld, opgeroepen zijn investering in Heineken Holding te annuleren.

Movendi International is ernstig bezorgd over de schijnbare belangenverstrengeling. Bill Gates en zijn Bill & Melinda Gates Foundation Trust investeren op grote schaal met als doel de zorg te verbeteren en extreme armoede wereldwijd terug te dringen, terwijl ze nu gaan profiteren van de opbrengsten van een bedrijf dat ernstige schade toebrengt aan miljoenen mensen over de hele wereld.

Deze week werd bekend dat Bill Gates en zijn Foundation een belang van 3,76% hebben genomen in Heineken Holding. Dat is de overkoepelende holding waarmee de familie Heineken de touwtjes in handen houdt van het brouwbedrijf. Tegen de huidige beurskoers zijn de 10,8 miljoen aandelen die Gates en zijn Foundation hebben aangekocht samen iets meer dan 880 miljoen euro waard.

Van het pakket is 6,6 miljoen aandelen direct in handen van Gates. De overige 4,2 miljoen bezit hij via de Bill & Melinda Gates Foundation Trust, Het rendement dat Gates op beleggingen in deze trust behaalt, steekt hij in goede doelen.

Bronnen: movendi.ngo en rtlnieuws.nl.

Laatste nieuws