NL EN
DONEER NU!

Bier naast sap en melk in koelvak supermarkt

13 november 2015

Bier naast sap en melk in koelvak supermarkt Vanaf maandag staat in 33 supermarkten bier naast de melk en sap in de koelvakken. Het gaat om Heineken Extra Vers dat direct na het bottelen in een papieren wikkel wordt verpakt en vervolgens op een temperatuur van 5 graden Celsius gekoeld van de brouwerij naar de supermarkt wordt gebracht.

Dat beperkte aantal winkels is bewust. "We willen voorzichtig kijken hoe het loopt en eventuele kinderziektes in het distributienetwerk eruit halen," zegt marketingdirecteur Bram Westenbrink van Heineken Nederland (foto). In de introductieweken gaat Heineken met een 'taptheater' op de winkelvloer flesjes Extra Vers bottelen.

Volgens het AD gaat het gekoelde bier € 1,09 per flesje kosten, bijna twee keer zo veel als voor een 'gewoon' flesje Heineken.

Heineken zegt met de introductie van Heineken Extra Vers een compleet nieuwe categorie te starten, maar dat is volgens Adformatie niet helemaal waar. Bavaria brouwde eerder al Swinckels Volmaakt, een bier dat inmiddels niet meer als vers bier wordt verkocht. Ook Grolsch kwam naar aanleiding van het 400-jarig bestaan met een dagvers bier. En toevallig vandaag lanceert Gulpener vers hopbier.

Sandra van Ginneken, senior beleidsmedewerker van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, zegt dat de manier waarop Heineken zijn bier gaat aanbieden in strijd is met de Drank- en Horecawet. In die wet staat immers dat alcoholhoudende dranken in de supermarkt altijd voor het publiek duidelijk gescheiden moeten staan van alcoholvrije dranken. Van Ginneken: "Bier naast de melk en het sap zetten is niet toegestaan. Je mag de klant niet overvallen met bier in het koelvak. Ongeveer een kwart van de Nederlanders drinkt bewust niet. Zij zitten helemaal niet te wachten op bier dat hen overal in de winkel zomaar wordt opgedrongen."

Bron eerste vier alinea's: parool.nl, ad.nl, adformatie.nl en levensmiddelenkrant.nl.

Laatste nieuws