NL EN
DONEER NU!

Rechtszaak over begrip levensmiddelenzaak in Drank- en Horecawet

20 juli 2017

Rechtszaak over begrip levensmiddelenzaak in Drank- en Horecawet Zijn zaak is en oogt als een Utrechtse belzaak, maar om te overleven is de verkoop van alcoholhoudende dranken volgens de eigenaar van Call-Point Arslan hoogstnoodzakelijk. Vandaag vocht hij bij de bestuursrechter het besluit van burgemeester Jan van Zanen aan, die hem de verkoop van alcohol sinds 1 juni verbiedt.

Volgens de burgemeester ligt de nadruk in de winkel op de verkoop van telefoon(services), waardoor het geen levensmiddelenzaak is en de verkoop van alcohol niet is toegestaan. De winkeleigenaar betwistte dit gisteren bij de bestuursrechter en zegt dat er in zijn zaak voor het overgrote deel levensmiddelen worden verkocht.

"Klanten komen bij ons voor de diversiteit van het assortiment. Ze kopen een zakje chips, sigaretten en een biertje. Wanneer een van deze componenten wegvalt, valt ook de klant weg. De kans is groot dat we failliet gaan als ik geen alcohol meer mag verkopen", liet de eigenaar aan de rechter weten.

De rechter doet uiterlijk volgende week vrijdag uitspraak.

Bron: ad.nl.

Laatste nieuws