NL EN
DONEER NU!

Stompé wil proef met dartstoernooi zonder alcohol

19 december 2016

Stompé wil proef met dartstoernooi zonder alcohol Alcohol is onlosmakelijk aan de dartssport verbonden. Naast het pullen bier consumerende publiek is het geen geheim dat sommige spelers voorafgaand aan hun wedstrijden ook alcohol nuttigen. Dat is echter niet verboden, omdat deze ’stof’ bij darts niet op de lijst van verboden middelen van het WADA staat.

Deels vreemd, zo stelt dartsanalist Co Stompé, die bij PDC twee keer tot de kwartfinales van een WK reikte. "Het is gewoon doping dat kunnen we niet ontkennen. Je wordt er rustiger van en je houdt je zenuwen beter onder controle wanneer je een borreltje op hebt. Zelf dronk ik ook. Maar toen ik een keer als proef geen alcohol gebruikte, stond ik te trillen als een rietje. Je zit normaal toch in een bepaalde roes. Ik had moeite om mijn concentratie en focus te houden."

Stompé: "Als je naar eerlijkheid kijkt, dan moet je alcohol uitbannen. Ik zou graag zien dat ze met de top-16-spelers een toernooi zonder alcohol uitproberen. Voor elke wedstrijd een blaastest afnemen en in de pauze mogen ze niet van het podium af. Dan wil ik weleens zien wat het niveau is."

Bron: telegraaf.nl.

Laatste nieuws