NL EN
DONEER NU!

Legaal cannabisgebruik gaat invloed hebben op drankenmarkt

21 februari 2019

Volgens een nieuw rapport van marktonderzoeksbureaus IWSR en BDS Analytics heeft legalisering van cannabis invloed op de consumptie van alcoholhoudende dranken. In Amerikaanse staten die cannabis hebben gelegaliseerd gebruikt 37% van de alcoholdrinkers namelijk ook cannabis.

De Amerikaanse cannabisindustrie heeft de afgelopen jaren een explosieve groei laten zien: 10 staten hebben nu het recreatief gebruik van cannabisproducten door volwassenen gelegaliseerd en 34 staten hebben cannabis goedgekeurd voor medicinale doeleinden. Op 2 na laten alle overige staten cannabidiol (CBD) producten toe.

Jessica Lukas, vice-president van BDS Analytics. "Consumenten kijken eerder naar cannabisproducten dan naar alcohol, bijvoorbeeld wanneer zij creatief of gemotiveerd willen zijn. Ook kunnen ze op zoek zijn naar de voordelen van cannabis op gezondheids-, medisch of welzijnsgebied."

Het rapport beschrijft de momenten waar alcohol en cannabis naast elkaar kunnen bestaan. Maar in de meeste gevallen worden cannabis en alcohol bij andere gelegenheden gebruikt. Ook zijn niet alle alcoholconsumenten cannabisgebruikers en niet alle cannabisgebruikers alcoholconsumenten.

"Hoewel cannabisgebruik nog niet gemeengoed is, neemt het zeker toe in staten waar het legaal is en vormt het een risico voor de drankindustrie", aldus Brandy Rand, de Amerikaanse president van IWSR. "Het is belangrijk dat alcoholmerken aandacht besteden aan hun consumenten, in het besef dat er bij sommige gelegenheden een afname zal zijn van het alcoholgebruik en in plaats daarvan of ernaast legale cannabis."

Bron: theiwsr.com.

Laatste nieuws