NL EN
DONEER NU!

Start landelijke Alcohol-actieweek ‘Zien drinken doet drinken’

2 november 2020

Start landelijke Alcohol-actieweek ‘Zien drinken doet drinken’ De Alliantie Alcoholbeleid Nederland (AAN) voert vanaf vandaag de campagne ‘Zien drinken doet drinken’. De campagne, die is ontwikkeld met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, richt zich op ouders met opgroeiende kinderen.

Het doel is dat zij, maar ook andere volwassenen, zich ervan bewust worden dat alcoholgebruik waar kinderen en jongeren bij zijn, niet verstandig is. In het hele land sluiten GGD’en, instellingen voor verslavingszorg en gemeenten zich in deze Alcohol-actieweek bij de campagne aan.

Om de boodschap ‘Zien drinken doet drinken’ onder de aandacht te brengen zijn filmpjes voor de sociale media gemaakt, naast flyers, posters en enkele gadgets. Alle campagnematerialen zijn te vinden op de website www.ziendrinkendoetdrinken.nl.

Ondanks de beperkingen van Covid-19 proberen GGD‘en en de preventieafdelingen van verslavingszorginstellingen zoveel mogelijk ouders online te bereiken. Zo worden er naast het lokaal verspreiden van campagnemateriaal, informatieavonden voor ouders georganiseerd, veelal in samenwerking met de theatergroep Helder Theater. Op de campagnewebsite is te zien welke activiteiten er in de regio worden uitgevoerd.

persbericht-start.pdfpersbericht-start.pdf (473 kB)

Laatste nieuws