NL EN
DONEER NU!

Rechter: bij intrekken rijbewijs wordt gekeken naar gevaren voor verkeersveiligheid

2 maart 2018

Rechter: bij intrekken rijbewijs wordt gekeken naar gevaren voor verkeersveiligheid Een student werd twee keer betrapt op rijden onder invloed. Nu is hij zijn rijbewijs kwijt, maar dat vindt hij niet eerlijk: studenten drinken gewoon veel, maar dat maakt hen nog geen alcoholist.

"Voelde u zich dronken", vroeg de psychiater. "Nee", zei de student. De psychiater wist genoeg. De man had overduidelijk veel gedronken toen hij werd aangehouden. Als hij helemaal niets merkt van zo’n hoog alcoholpromillage in zijn bloed, dan wijst dat op 'alcoholmisbruik in ruime zin'. Dus mocht hij van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) niet meer achter het stuur.

De man stapte naar de rechter. Het CBR had er rekening mee moeten houden dat hij student is en "dat onder studenten soms flink wordt gedronken, maar dat dit hem nog geen alcoholist maakt". De rechter gaat daar niet in mee. Dat er onder studenten vaak flink wordt gedronken is in deze zaak niet van belang, "aangezien het hier gaat om de gevaren van alcoholmisbruik voor de verkeersveiligheid".

Bronnen: rechtspraak.nl en avans.nl.

Laatste nieuws