NL EN
DONEER NU!

Susteams Amersfoort zien veel overlast op straat door alcohol en drugs

22 september 2023

Amersfoort kent sinds eind januari zogenoemde susteams die in de weekenden actief zijn in het uitgaansgebied en daar jongeren aanspreken op vervelend gedrag. Op basis van hun meldingen is nu een tussenrapportage opgesteld.

Daaruit blijkt dat de teams in hun eerste drie maanden vooral druk zijn geweest met mensen die alcohol en drugs gebruikten op straat. 28% van de gevallen had daarop betrekking. Alhoewel het nu nog om een relatief korte periode gaat, denkt de gemeente wel dat de aanpak werkt.

Verder bemiddelden de susteams vaak bij mensen die geweigerd zijn in de horeca, of zelfs het café of de club zijn uitgezet. Zo'n 10% van de meldingen en registraties gaat hierover. De teams proberen de overlastgevers daarbij zo snel mogelijk uit de buurt te krijgen en ook dat lijkt te helpen. Daarbij gaat het trouwens opvallend vaak om meisjes.

Ook werd regelmatig hulp verleend bij ongelukjes van dronken mensen en ondersteunden de teams de hulpdiensten bij opstootjes. Daarvan waren er in drie maanden tijd precies 59 en maar bij 5 daarvan was de politie nodig.

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws