NL EN
DONEER NU!

AB InBev voelt het coronavirus

4 maart 2020

Bierreus AB InBev, eigenaar van onder meer Coronabier, is door de uitbraak van het gelijknamige virus in China in de eerste twee maanden van dit jaar ongeveer 285 miljoen dollar aan opbrengsten misgelopen en ongeveer 170 miljoen dollar aan ebitda verloren. Dat meldt het bedrijf bij de presentatie van zijn jaarresultaten.

Voor het eerste kwartaal gaat AB InBev uit van een winstdaling van het groepsresultaat met 10%, vooral als gevolg van het coronavirus, maar ook omdat Brazilië in dezelfde periode vorig jaar erg sterk presteerde.

Het nieuws dat 38% van de Amerikanen geen Coronabier meer koopt door de uitbraak van het coronavirus blijkt onjuist. Veel media berichtten over deze opmerkelijke uitkomst van een onderzoek, maar het is een misinterpretatie van de data. Het blijkt dat 38% van bierdrinkende Amerikanen in het onderzoek zei geen Corona te kopen, onafhankelijk van het virus. Uit het onderzoek bleek wel dat 4% van de mensen die zeggen normaal gesproken wél Corona drinken dit "in het licht van het coronavirus" niet meer doen.

Bronnen: biernet.nl, nu.nl en hln.be.

Laatste nieuws