NL EN
DONEER NU!

Rechter: horecavergunningen Amsterdamse Shi Hotel Groep terecht ingetrokken

16 september 2016

Rechter: horecavergunningen Amsterdamse Shi Hotel Groep terecht ingetrokken Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam mocht de Drank- en Horecawet- en exploitatievergunningen van vijf hotels van de Shi Hotel Groep intrekken. Dat heeft de voorzieningenrechter bepaald. Het gaat om Hotel Couture, Hotel Blue Tower, Hotel Golden Tulip Amsterdam West, Hotel Inner en Hotel Nieuw Slotania.

De exploitanten zijn twee broers en een zus. Uit een advies van het landelijk bureau Bibob is gebleken dat één van hen tot in het recente verleden herhaaldelijk strafbare feiten heeft gepleegd, die samenhangen met de gevraagde vergunningen. De lijst met verdenkingen richting de exploitant is lang: mensensmokkel, witwassen, valsheid in geschifte, handelen in strijd met de douanewetgeving, een ontvoering, een bedreiging, deelname aan een criminele organisatie en het handelen in strijd met de Wet arbeid vreemdelingen.

Hoewel de man per december 2013 is uitgetreden als bestuurder van één van de holdings en zijn aandelen heeft overgedragen aan zijn broer en zus, is de burgemeester volgens de rechter er terecht van uitgegaan van een zakelijk samenwerkingsverband tussen de drie. De burgemeester mocht dus de conclusie trekken dat er ernstig gevaar bestaat dat de vergunningen mede zullen worden gebruikt om strafbare feiten te plegen.

Bron: at5.nl.

Laatste nieuws