NL EN
DONEER NU!

Klantenregistratie horeca in strijd tegen coronabesmettingen

6 augustus 2020

Klantenregistratie horeca in strijd tegen coronabesmettingen Klanten van horecagelegenheden moeten worden gevraagd hun naam en contactgegevens achter te laten. Horecagelegenheden worden twee weken gesloten als er volgens de GGD meerdere besmettingen geconstateerd zijn. Die nieuwe maatregelen, die maandag 10 augustus ingaan, kondigde premier Rutte vanavond aan tijdens een persconferentie.

Verder wordt reserveren voor een bezoek aan de horeca verplicht, zowel binnen als op het terras. Ook krijgen burgemeesters de bevoegdheid de sluitingstijd van de horeca vast te stellen op 24:00 uur (dat is nu een bevoegdheid van gemeenteraden).

Als de coronacrisis verder verhevigt kunnen de sluitingstijden van de horeca landelijk worden vastgesteld. "Het kritieke punt is nog niet bereikt, maar als dat nodig is komen er nieuwe landelijke maatregelen om het coronavirus te beteugelen", zei premier Rutte daarover. Volgens de premier zal er nu vooral lokaal worden ingegrepen. "De verschillen in het land zijn per plek namelijk enorm."

Bron: telegraaf.nl.

Laatste nieuws