NL EN
DONEER NU!

Horeca schort alle gesprekken met kabinet op

19 juni 2020

Koninklijke Horeca Nederland (KHN), de belangenvereniging voor de horeca, heeft het kabinet laten weten de gesprekken per direct op te schorten. KHN heeft de volksgezondheid op nummer 1 staan, maar ziet vanuit het kabinet onvoldoende wil om de horecasector deze coronacrisis te laten overleven.

KHN deed de afgelopen weken verschillende malen een oproep tot samenwerking, maar het kabinet biedt geen écht perspectief. Horecaondernemers hebben baat bij vooruitgang aan de onderhandelingstafel, maar dan moeten er nu eerst vanuit het kabinet toezeggingen worden gedaan om de branche tegemoet te komen.

KHN-voorzitter Robèr Willemsen: "Ik ervaar dat het kabinet last heeft van tunnelvisie en merk dat men te weinig oog heeft voor de realiteit van de dag. Het draagvlak voor sommige maatregelen van het kabinet is zowel bij consumenten als bij ondernemers de afgelopen weken enorm afgenomen. Daar kun je als kabinet niet voor weglopen, vandaar ook dat alle anderhalve meter restricties voor buiten per direct moeten verdwijnen."

Bron: khn.nl.

Laatste nieuws