NL EN
DONEER NU!

Arnhem in gesprek met supermarkten over ban op verkoop van goedkoop bier

3 oktober 2023

Arnhem in gesprek met supermarkten over ban op verkoop van goedkoop bier Goedkope blikken bier verdwijnen mogelijk uit de schappen van supermarkten in het centrum van Arnhem. Daarmee moet het aantal overlastgevers dat onder invloed is van alcohol worden teruggedrongen.

Wethouder Maurits van de Geijn (Volt) laat tegenover de gemeenteraad weten daarover na te denken. Hij noemt het een van de mogelijke maatregelen om overlast in de stad tegen te kunnen gaan, naast bijvoorbeeld cameratoezicht. "Het is best een ingewikkelde discussie. Maar de gesprekken met supermarkten lopen inmiddels."

Drie van de vijf supermarkten in het centrum verkopen nu nog halve liter blikken bier voor minder dan één euro. Dat blijkt uit een rondgang van het AD.

Elders in het land speelden de afgelopen jaren al soortgelijke discussies, met wisselend resultaat. Zo stopte de Jumbo in hartje Den Bosch met de verkoop van bier tegen dumpprijzen, nadat de gemeente daar op aandrong. De gemeenteraad in Dordrecht pleitte voor eenzelfde maatregel voor een filiaal van Dirk in die stad, maar stuitte daar op verzet van de supermarktketen.

Bron: ad.nl.

Laatste nieuws