NL EN
DONEER NU!

Turken dringen bij Nederlandse regering aan op sluiting Haagse slijterij

19 april 2019

Turkse moslimradicalen eisen dat een Haagse slijter onmiddellijk stopt vanwege de verkoop van wodka onder de naam ‘Rumi’.

Het speelt eigenlijk al zeven weken, vertelt Ofran Badakhshani in zijn winkel in de Haagse Papestraat. Een conservatieve columnist in Turkije pikt het niet dat hij het waagde om sterke drank te verkopen die gekoppeld was aan Jalal ad-Din Rumi, een in de Oosterse wereld bewonderde dichter uit de 13de eeuw.

Ofran besloot er geen ruchtbaarheid aan te geven. "Dat waait wel weer over, dacht ik. Maar het ging van kwaad tot erger. Ik kreeg haatmails en werd bezocht in de winkel door Turks sprekende mannen die mij vernietigend aankeken. Maar gisteren was de maat vol, nadat de burgemeester van de Turkse stad waar Rumi is begraven, aan de Nederlandse regering vroeg om mijn winkel onmiddellijk te sluiten. En om mijn drankvoorraad te vernietigen."

Ofran maakt zich zorgen over zijn veiligheid. Maar meer nog maakt hij zich zorgen over een klimaat waarin extremisten uit welke hoek ook de ruimte krijgen om een gedachtengoed te verspreiden dat haaks staat op de liberale grondslagen in Nederland.

Bron: ad.nl.

Laatste nieuws