NL EN
DONEER NU!

Horeca loopt alleen al door niet verkochte dranken €502 miljoen mis

24 maart 2020

Tapp, dat kassadata van miljoenen consumpties in de horeca verzamelt en verwerkt tot praktische inzichten, heeft op een rij gezet wat de effecten van het coronavirus zijn geweest tot nu toe. "De horeca loopt alleen al door niet verkochte dranken €502 miljoen mis."

In 2019 zette de gemiddelde horecaondernemer in de periode van 16 maart tot 6 april 6,2% van zijn jaaromzet aan dranken om. Door de maatregel alle horecagelegenheden te sluiten, loopt de Nederlandse horeca deze omzet dit jaar dus mis. De totale drankenomzet per jaar is €8,1 miljard. 6,2% van de jaaromzet aan dranken staat gelijk aan meer dan €502,5 miljoen.

Maar al voor 16 maart was het effect van het coronavirus in de horeca te merken. Het aantal verkochte consumpties (eten en drinken) liep al eerder terug.

"Op Koningsdag zet een gemiddelde ondernemer 1,1% van zijn hele jaaromzet aan dranken om", zo stelt Tapp. "Dat is vier keer meer dan op een gemiddelde andere dag. In heel Nederland leverde dit vorig jaar zo’n €87,8 miljoen omzet op."

Bron: missethoreca.nl.

Laatste nieuws