NL EN
DONEER NU!

Blauwe wijn mag geen wijn genoemd worden

17 januari 2017

Blauwe wijn mag geen wijn genoemd worden Door een klacht van een bekende wijnproducent is er een verbod gekomen om Gïk als blauwe wijn op de markt te brengen.

De klacht was afkomstig van een Baskische wijnproducent, de regio waar ook de blauwe wijn vandaan komt. Die wordt gemaakt op basis van Spaanse druivensoorten en verkrijgt haar diepe blauwe tint door de toevoeging van anthyocyacin, een natuurlijk pigment gewonnen uit de huid van de druiven en indigo, een natuurlijke kleurstof afkomstig van de wede plant. En dat laatste, de toevoeging van het pigment, is in wijnen niet toegestaan waardoor er een verbod is gekomen om Gïk blauwe wijn te noemen. De drank mag wel verkocht worden, niet als wijn maar als alcoholhoudende drank.

Er is nog een ander soortgelijk geval bekend van een wijn die gemaakt wordt in El Bierzo in Castilla y León. Daar produceert men een 'technowijn' die ook niet meer 'wijn' genoemd mag worden. Deze wijn had als kenmerk dat de klant een eigen kleur van de wijn kon samenstellen. Deze wijn heeft nu de naam 'Rainbow' gekregen, zonder de vermelding van wijn.

Bron: spanjevandaag.com.

Laatste nieuws