NL EN
DONEER NU!

Bijzondere aanpak van burgemeester tegen alcoholmisbruik onder jongeren in Veldhoven

8 juni 2016

Bijzondere aanpak van burgemeester tegen alcoholmisbruik onder jongeren in Veldhoven Minderjarigen die in Veldhoven worden gesnapt met alcohol krijgen een brief van burgemeester Mikkers thuis, gericht aan hun ouders. Dit jaar deed hij er al 38 op de bus.

In zijn brief brengt hij de ouders op de hoogte van het alcoholmisbruik van hun kind. Ook staat er algemene informatie in over drankgebruik en vermeldt hij waar ouders terecht kunnen met hun vragen.

De aanpak van Mikkers is bijzonder omdat het beleid rond alcoholmisbruik onder minderjarigen in veel gemeenten nog een ondergeschoven kindje is.
Sinds de invoering van de nieuwe Drank- en Horecawet zijn gemeenten verantwoordelijk voor de handhaving op alcoholmisbruik bij minderjarigen. In de praktijk komt daar echter maar weinig van terecht.

Ruim de helft van de gemeenten in Nederland heeft nog geen enkele boete uitgeschreven aan minderjarigen, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). In de regio Eindhoven werd er in 2015 alleen in Deurne, Eindhoven, Cranendonck, Veldhoven, Sint-Oedenrode en Bladel beboet.

Bron: ed.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl