NL EN
DONEER NU!

Ook Frankrijk komt met nieuwe alcoholrichtlijn

15 mei 2017

Ook Frankrijk komt met nieuwe alcoholrichtlijn Afgelopen week is een rapport verschenen van een Franse werkgroep van experts met een alcoholrichtlijn voor de Fransen.

In het rapport staat dat de boodschap aan het Franse publiek voortaan moet zijn dat "toute consommation d’alcool est à risque pour la santé". Het advies aan de Franse burger is om niet meer dan 10 glazen standaardglazen alcohol (à 10 gram alcohol) per week te drinken. Per dag mag het aantal consumpties niet meer zijn dan 2. Bovendien wordt aangeraden enkele alcoholvrije dagen te hebben. Kinderen, adolescenten en vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn en borstvoeding geven kunnen beter helemaal niet drinken.

De experts zijn voorts van mening dat de accijnsheffing voortaan gebaseerd moet zijn op het alcoholgehalte van de drank en niet op het soort drank (bier, wijn, gedistilleerd).

avis-dexperts-relatif--lvolution-du-discours-public-en-matire-de-consommation-dalcool-en-france.pdfavis-dexperts-relatif--lvolution-du-discours-public-en-matire-de-consommation-dalcool-en-france.pdf (3,27 MB)

Laatste nieuws