NL EN
DONEER NU!

Baclofen geen tovermiddel tegen alcoholverslaving, maar mogelijk wel tegen stotteren

20 april 2017

Baclofen geen tovermiddel tegen alcoholverslaving, maar mogelijk wel tegen stotteren Het was niet echt waar hij op had gehoopt, toch is de Weesper verslavingsarts Pieter Bodewits blij met de resultaten van het onderzoek naar Baclofen als antialcoholmedicijn. De spierverslapper blijkt niet het gehoopte tovermiddel, alhoewel het de drankzucht wel vermindert. Het lijkt echter wel een goed middel te zijn tegen stotteren.

De Universiteit van Amsterdam vroeg Bodewits' kliniek in 2014 om aan te haken bij een onderzoek naar Baclofen. Aanleiding hiervoor was een boek van Olivier Ameisen. Die meldde dat de spierverslapper Baclofen hem van de drank had afgekregen.

Bodewits is het middel gaan voorschrijven aan een deel van zijn patiënten. Een van de deelnemers was een man die al dertig jaar een drankprobleem heeft en ernstig stottert. Door Baclofen bleek hij bij een dosis van 90 mg. opeens vloeiend te gaan spreken. Er wordt nu een 'case-report' van gemaakt: een uitgebreide beschrijving over een uitzonderlijke casus. British Medical Journal gaat dat dit voorjaar nog publiceren.

Bron: weespernieuws.nl.

Laatste nieuws