NL EN
DONEER NU!

Trimbos maakt infosheet over alcohol en corona

22 september 2020

Trimbos maakt infosheet over alcohol en corona Wat doet de coronacrisis met ons alcoholgebruik en hoe kunnen professionals hier effectief op acteren? Op deze vragen geeft het Trimbos-instituut antwoord in hun nieuwe infosheet Alcoholgebruik tijdens de coronacrisis - Wat je moet weten als professional.

Uit de cijfers blijkt dat een deel van de drinkers (18-22%) minder is gaan drinken, de meerderheid even veel en een deel (11-21%) meer. De meest recente cijfers lijken erop te wijzen dat de groep die tijdens fase 1 meer is gaan drinken, meer is blijven drinken.

Het Trimbos-instituut wijst erop dat tijdens de coronacrisis bepaalde risicogroepen extra aandacht verdienen, zoals (herstellende) problematische drinkers en mensen met een stoornis in het alcoholgebruik, mensen met psychische klachten, eenzame mensen of mensen met een risico op sociaal isolement en thuiswerkende ouders.

Volgens de infosheet is het belang van een gezonde leefstijl tijdens de coronacrisis duidelijker dan ooit geworden. Het is daarbij essentieel om verantwoord om te gaan met alcohol en het advies van de Gezondheidsraad op te volgen. Aan diverse professionals worden daartoe adviezen gegeven.

alcoholgebruik-tijdens-coronacrisis.pdfalcoholgebruik-tijdens-coronacrisis.pdf (177 kB)

Laatste nieuws