NL EN
DONEER NU!

Steeds minder alcohol voor jongeren onder 18 in Utrechtse horeca

22 augustus 2018

Steeds minder alcohol voor jongeren onder 18 in Utrechtse horeca Op 1 juli 2017 zijn Stichting NIX18 in Utrecht, Koninklijke Horeca Nederland Utrecht (KHN) en de gemeente Utrecht een pilot van één jaar gestart om ervoor te zorgen dat er geen alcohol wordt geschonken aan jongeren onder de 18 jaar (NIX18).

Het streven was om met de pilot het naleefpercentage naar 30% te brengen. Dat doel is overtroffen: het gemiddelde nalevingspercentage is na een jaar maar liefst 65%.

De 38 horecaondernemers die deelnamen aan de pilot waren enthousiast en legden de lat hoog. Zij hadden echt de intentie om de naleving te verbeteren en hebben daarmee oog voor de gezondheid van jongeren. Tijdens de pilot werden zij elk kwartaal bezocht door mystery guests van een onafhankelijk bureau. Op die manier werd gekeken hoe zij omgaan met het verstrekken van alcohol aan jongeren en om zaken verder te verbeteren.

KHN vindt op basis van de resultaten dat er een vervolg van dit initiatief moet komen in Utrecht en hoopt daarbij opnieuw op een goede samenwerking met de gemeente Utrecht. Daarnaast kijkt KHN samen met andere partijen naar de mogelijkheid om in andere gemeenten een NIX18 pilot te starten om de naleving ook daar (verder) te verbeteren.

Bron: khn.nl.

Laatste nieuws