NL EN
DONEER NU!

Gaan andere gemeenten avond- en nachtwinkels ook sluiten?

6 oktober 2020

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem gaat de verkoop van alcohol in avondwinkels vanaf vrijdag verbieden. Het is de bedoeling dat het verbod gaat gelden voor de hele veiligheidsregio Gelderland-Midden. De avondwinkels hoeven niet te sluiten, maar mogen vanaf 22:00 uur geen zwak-alcoholhoudende dranken, zoals bier en wijn, meer verkopen.

Arnhem telt vier avondwinkels die ‘s nachts drank verkopen. De veiligheidsregio inventariseert nu of er elders in het gebied ook dergelijke winkels zijn. Marcouch wil de aanscherping van de regels opnemen in de noodverordening, zodat er in de hele regio ‘s nachts voorlopig geen drank meer te koop is.

In de gemeente Amsterdam is momenteel vastgelegd in een besluit krachtens de algemene plaatselijke verordening (APV) dat tot 1 november van donderdag tot en met zondag na 16:00 uur geen alcohol mag worden verkocht in supermarkten en andere detailhandels. Dit besluit geldt voor een groot deel van het centrum. De gemeente Amsterdam ziet geen reden om extra maatregelen te nemen.

De gemeente Den Haag laat in een reactie weten geen reden te zien tot het preventief sluiten van supermarkten en nachtwinkels om de verkoop van alcohol aan banden te leggen. Na 22:00 uur mag in Den Haag in eet- en drinkgelegenheden geen alcohol meer worden verstrekt, maar deze regel geldt niet voor de detailhandel.

Bronnen: scherpenzeelsekrant.nl en nu.nl.

[i[Update: 9 oktober is toch besloten dat alle nachtwinkels in de regio Gelderland-Midden om 02:00 uur dicht moeten.[/i]

besluit-tijdelijke-verkoopbeperkingen-alcohol-voor-detailhandel-en-slijterijen-amsterdam.pdfbesluit-tijdelijke-verkoopbeperkingen-alcohol-voor-detailhandel-en-slijterijen-amsterdam.pdf (307 kB)

Laatste nieuws