NL EN
DONEER NU!

Borrels na raadsvergaderingen vaak 'illegaal'

2 maart 2019

Over de borrel na de raadsvergadering ontstond een paar weken geleden ophef. De gemeente Gouda bleek geen horecavergunning te hebben voor het schenken van alcohol in het gemeentehuis. Strikt genomen schonk Gouda jarenlang 'illegaal' alcohol. De gemeente zei dat alsnog in orde te maken en tot die tijd geen alcohol te schenken na de raadsvergadering. Ook Oegstgeest bleek illegaal geschonken te hebben.

RTV Drenthe vroeg alle Drentse gemeenten of ze alcohol schenken bij de raadsborrel en of zij hiervoor een vergunning hebben. Daaruit bleek dat geen enkele gemeente op dit moment een vergunning heeft en de meeste gemeenten dat ook niet nodig vinden. Sommige denken dat die niet nodig is omdat geschonken wordt in een niet-openbare ruimte. Andere menen dat dat niet nodig is omdat het niet bedrijfsmatig gebeurt (“het is niet tegen betaling").

Sandra van Ginneken, beleidsmedewerker van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, gaat er vanuit dat de meeste borrels na raadsvergaderingen illegaal zijn. “Vaak zijn die ook toegankelijk voor het publiek, de toehoorders. Zij mogen een glaasje meedrinken. Dan is het sowieso vergunningplichtig, ook al wordt er gratis geschonken.”

Bron: rtvdrenthe.nl.

Laatste nieuws