NL EN
DONEER NU!

SlijtersUnie noemt blurringvoorstel VVD “Onbegrijpelijk”

9 december 2016

"Onbegrijpelijk", vindt de Slijtersunie het 'blurringvoorstel' van de VVD om mengvormen van winkels en horeca toe te staan.

Maar liefst 25 rechtszaken heeft de Slijtersunie de afgelopen drie jaar aangespannen tegen concurrerende drankverkopers. Tegen supermarkten met een inpandige slijterij. Tegen webwinkels die drank verkopen. Tegen groothandel Sligro waar ook particulieren drank inslaan. Tegen veilingsite Catawiki die flessen whisky veilde. Tegen een Zwolse boekhandelaar die ook wijn aanbood.

In de strijd tegen leegstand in de winkelstraten experimenteerden tientallen gemeenten afgelopen tijd met soepelere naleving van de Drank- en Horecawet. Tot woede van de Slijtersunie; die sleepte de gemeenten Nieuwegein, Rotterdam en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten voor de rechter. Het leverde de hoon op van andere winkeliers.

Of de SlijtersUnie echt denkt dat ze één fles minder verkopen als de kapper op zaterdagmiddag een wijntje schenkt? "Ja", zegt secretaris Marc Houben van de Slijtersunie. "Het gaat om het principe. Als het aantal contactpunten met alcohol toeneemt, stijgt het alcoholmisbruik. En zodra er meer comazuipers en alcoholverslaafden worden gesignaleerd, is verhoging van de accijns op alcohol de eerste reactie van de politiek. Daar zijn wij de dupe van."

Bron: ad.nl.

Laatste nieuws