NL EN
DONEER NU!

Vakbond vindt plannen Van Ark rond testen werknemers onaanvaardbaar

17 januari 2020

Vakbond vindt plannen Van Ark rond testen werknemers onaanvaardbaar Vakbond FNV vindt de plannen voor de uitbreiding van de mogelijkheden om werknemers te testen op alcohol en drugs onaanvaardbaar, omdat grondrechten worden aangetast. Bovendien vindt de vakbond dat de onderbouwing voor de nieuwe plannen van staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid volledig ontbreekt.

FNV-vicevoorzitter Kitty Jong in een eerste reactie: "De plannen zijn gebaseerd op borrelpraat. Hier wordt een beeld geschetst alsof werkend Nederland elke ochtend half beschonken en onder invloed van drugs naar het werk gaat. Er zijn geen cijfers en gegevens die duidelijk maken dat er sprake is van een reëel probleem."

"Deze plannen verhogen de veiligheid helemaal niet. De staatssecretaris kan beter maatregelen nemen die met feiten zijn onderbouwd op het gebied van preventie, veiligheid en beroepsziekten, dan reageren op de onderbuik van werkgevers", aldus Jong. De FNV roept de staatssecretaris op de brief in te trekken en zo snel mogelijk met de sociale partners om de tafel te gaan.

Bron: fnv.nl.

Laatste nieuws