NL EN
DONEER NU!

Kritische column Wennemars over Holland Heineken House

23 februari 2018

Kritische column Wennemars over Holland Heineken House AD Columnist Erben Wennemars kijkt met een bijgevoel naar de huldigingen in het Holland Heineken House. Hij vraagt zich bijvoorbeeld af wie die achterlijke tegel heeft bedacht. Hij is van mening dat je op de Olympische Spelen een medaille verdient, geen tegel. "En al helemaal geen alcohol."

Wennemars: "Soms proberen we iets in stand te houden dat niet meer van deze tijd is. Niet veranderen is makkelijk en veilig. Maar verandering is noodzakelijk. Anders sta je stil. Als pitspoezen en rondemissen niet meer gewenst zijn, waarom dan nog wel alcohol als symbool van overwinningen bij sportwedstrijden? Met als dieptepunt het over elkaar heen gieten van dure champagne. Decadenter kan bijna niet. Of die campagne van Usain Bolt, die iedere gouden-medaillewinnaar een fles Moët-champagne belooft. Reclame is het, en niks minder."

Wennemars heeft nog een suggestie: "Campina is een grote sponsor van het NOC*NSF en wij zijn een land van melk, dus waarom geen melk op het podium, als voorbeeld voor de jeugd? Het Holland Campina Huis. Kan prima toch?"

Bron: ad.nl.

Laatste nieuws