NL EN
DONEER NU!

Morgen start ook speciale seniorencampagne ‘40 dagen geen druppel’

25 februari 2020

Morgen start ook speciale seniorencampagne ‘40 dagen geen druppel’ Alcoholgebruik is voor veel senioren in Nederland zo normaal dat het een gewoonte is geworden. Bewustwording rond alcoholgebruik is de reden voor de actie ‘40 dagen geen druppel’ waar KBO-PCOB als seniorenorganisatie, in samenwerking met IkPas, toe oproept. De actie start morgen.

Ook het kabinet heeft (problematisch) alcoholgebruik hoog op de agenda staan. Vanuit het Nationaal Preventieakkoord zijn, naast KBO-PCOB en IkPas, diverse organisaties, zoals sportverenigingen, zorgaanbieders en bedrijven aan de slag om anders met alcohol om te leren gaan. Ook staatssecretaris Blokhuis doet mee aan de actie en ontvangt het eerste speldje, net als in 2018.

"Alcohol heeft veel meer effect dan vaak wordt gedacht", stelt Manon Vanderkaa van KBO-PCOB. "Laten we daarom samen met zo veel mogelijk mensen in het land, de uitdaging aangaan en ervaren hoe een periode zonder alcohol voelt."

De inschrijving loopt tot 1 maart 2020 en kan op: www.ikpas.nl/kbo-pcob. De veertigdagenperiode start na carnaval op woensdag 26 februari 2020.

Bron: nationalezorggids.nl.

Laatste nieuws