NL EN
DONEER NU!

Psychische gezondheid studenten stemt tot bezorgdheid

7 april 2018

Psychische gezondheid studenten stemt tot bezorgdheid De druk om te presteren is veel studenten te hoog. Bijna 20% van de studenten denkt weleens serieus na over suïcide. Ook drinken studenten onverantwoord veel. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek naar studieklimaat en psychische gezondheid dat vandaag verschijnt.

Jolien Dopmeijer ondervroeg ruim drieduizend studenten van Hogeschool Windesheim in Zwolle, als onderdeel van een grootschalig onderzoek naar de psychische gezondheid van Nederlandse studenten, waarin ook studenten aan de universiteit en hogeschool van Amsterdam worden onderzocht.

Iets meer dan de helft van de studenten in Zwolle heeft in lichte mate (39%) tot ernstige mate (14%) last van angst en depressie. Meer dan 85% van de studenten drinkt per week meer dan vijftien glazen alcohol. Veel studenten doen aan binge drinken: vijf, zes glazen per gelegenheid.

"De toegenomen studiedruk, de angst om hoge studieschulden te maken en het gevoel de boot te missen omdat het aanbod aan studies en de mogelijkheden aan vakken tijdens de studie overweldigend is, maakt dat veel studenten het geestelijk niet redden", stelt Dopmeijer.

Bron: trouw.nl.

studieklimaat-gezondheid-en-studiesucces-2017.pdfstudieklimaat-gezondheid-en-studiesucces-2017.pdf (382 kB)

Laatste nieuws