NL EN
DONEER NU!

Belgische minister negeert advies en gaat door met eigen alcoholplan

13 juni 2018

Belgische minister negeert advies en gaat door met eigen alcoholplan De Belgische Hoge Gezondheidsraad lanceerde maandag een reeks aanbevelingen in de strijd tegen overmatig alcoholgebruik. Het gaat onder meer over het gratis ter beschikking stellen van water in de horeca en een totaalverbod op reclame. Het ziet er niet naar uit dat de Belgische minister van Volksgezondheid Maggie De Block dit advies gaat opvolgen. Ze belooft haar eigen alcoholplan verder uit te zullen voeren.

"Ik ben mij zeer goed bewust van de mogelijke nefaste gevolgen van alcohol. Ik ben ze als huisarts vaak genoeg tegengekomen. In mijn beleid zet ik daarom in op de kleine groep Belgen die problematische drinkers zijn. Hen moeten we helpen", reageert minister De Block. "Maar ik ga niet verbieden om te verbieden, dat haalt nauwelijks iets uit. Niet iedereen die al eens een fles wijn of een pintje koopt in een nachtwinkel is een probleemdrinker of toekomstig alcoholist. We moeten daar ernstig in blijven."

Ze herinnert eraan dat ze werk heeft gemaakt van de verscherpte controles op de verkoop van alcohol aan minderjarigen. De aanpassing van de wetgeving op de verkoop van alcohol wordt ondertussen op regeringsniveau besproken.

Bronnen: standaard.be en knack.be.

Laatste nieuws