NL EN
DONEER NU!

IkPas 40 dagen actie start vandaag met ruim 13.000 deelnemers

6 maart 2019

IkPas 40 dagen actie start vandaag met ruim 13.000 deelnemers Vandaag start de IkPas 40 dagen actie, die tot Pasen zal duren. Er hebben zich ruim 13.000 deelnemers ingeschreven.

IkPas 40 dagen actie en IkPas 30 dagen actie zijn jaarlijks terugkerende acties gericht op tijdelijk geen alcohol drinken. De 30 dagen actie beslaat bijna een maand; de laatste actie begon 1 januari 2019. De actie liep tot en met 30 januari. De 40 dagen actie loopt van aswoensdag (de woensdag na carnaval) tot en met de zondag voor Pasen, tijdens de traditionele vastenperiode. Dit jaar is dat van woensdag 6 maart 2019 tot en met zondag 14 april 2019.

Bijna elk land heeft wel een soortgelijke actie. Denk aan Dry January in Engeland, OcSober in Australië en Tournée Minérale in België. Alle hebben ze eenzelfde insteek: de deelnemers zetten gezamenlijk hun alcoholgebruik even op pauze.

IkPas is een initiatief van de stichting Positieve Leefstijl en wordt financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Uit onderzoek blijkt dat 65% van de deelnemers aan IkPas structureel minder drinkt na de alcoholpauze. Vier op de tien deelnemers slaapt er beter door en ruim de helft voelt zich lichamelijk en mentaal fitter na afloop van de uitdaging.

Bronnen: nos.nl en ikpas.nl.

Laatste nieuws