NL EN
DONEER NU!

Pilot in Rotterdam met testkopers alcohol

7 december 2015

Pilot in Rotterdam met testkopers alcohol In Rotterdam proberen twee jong uitziende testaankopers sinds september bier te kopen, onder leiding van twee BOA’s. Nu krijgt de ondernemer die aan jongeren onder de leeftijdsgrens verkoopt nog een waarschuwing, omdat het project met testaankopers in de pilotfase zit.

Afhankelijk van de evaluatie van de pilot wordt besloten of de gemeente deze controles voortzet. Als dat gebeurt, worden direct boetes opgelegd. En dat loopt snel op, want een eerste overtreding kost 1360 euro. Wie daarna weer de mist in gaat is drie maanden zijn drankvergunning kwijt. En als het dan weer misgaat wordt de drankvergunning ingetrokken.

Sinds de start van de pilot zijn zo’n veertig zaken bezocht, waarvan twee derde in overtreding was. Wethouder Hugo de Jonge wil het aantal controles opvoeren, want het gaat in zijn ogen te vaak mis. „Vooral bij nachtwinkels, sportkantines en horecazaken. Daar is het met de naleving niet best gesteld. Zij moeten zich gewoon aan de wet houden. Alcohol is, weten we steeds beter, schadelijk voor jongeren. Nix tot 18 is de regel. En daarvoor trekken we alles uit de kast om ondernemers en verenigingen daaraan te houden.”

Bron: metronieuws.nl.

Laatste nieuws