NL EN
DONEER NU!

Burgemeester Molenwaard vindt handhaven prijskortingsregel “praktisch ondoenlijk”

31 oktober 2014

Een regel vaststellen is één, maar wie gaat die handhaven? Sinds januari zijn in de gemeente Molenwaard prijskortingen op alcoholhoudende dranken hoger dan 40% verboden. Burgemeester Dirk van der Borg stelt nu dat het praktisch ondoenlijk is om als individuele gemeente handhavend op te treden.

Van der Borg, die onlangs een gesprek had met de landelijke directie van supermarktketen Emté over de kwestie, wijst er ook op dat de regels níet gelden voor circa vierhonderd webshops. Daarmee is het voor gewone supermarkten dus moeilijk concurreren. Ook schrijft Van der Borg dat het voor landelijke ketens ingewikkeld is om zich voor iedere gemeente aan te passen aan het daar geldende beleid.

Sandra van Ginneken, adviseur van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, merkt op dat volgens de Drank- en Horecawet een gemeentelijk verbod op prijsacties óók betrekking heeft op webshops en bierkoeriers gevestigd in die gemeente, maar natuurlijk niet op webshops en bierkoeriers uit andere gemeenten.

Bron eerste twee alinea's: ad.nl.

Laatste nieuws