NL EN
DONEER NU!

Meedoen aan IkPas leidt tot minder drinken op lange termijn

18 december 2017

Meedoen aan IkPas leidt tot minder drinken op lange termijn Je alcoholgebruik 30 of 40 dagen op pauze zetten heeft ook op langere termijn effect. Dat blijkt uit onderzoek van Rob Bovens onder de bijna 11000 deelnemers aan IkPas 2017.

Maar liefst 70% van de deelnemers drinkt een halfjaar na de actie nog steeds ruim 30% minder dan vóór deelname aan IkPas. Dat de hoeveelheid met een derde vermindert komt doordat men per gelegenheid minder drinkt, maar ook doordat er minder váák wordt gedronken, zowel doordeweeks als in het weekend.

Maar niet alleen drinken de deelnemers minder, ze merken ook andere positieve effecten van een maand het alcoholgebruik op pauze zetten. Meer dan de helft van de deelnemers voelt zich lichamelijk fitter, 40% slaapt beter en 20% valt af.

Maar ook is bijna 60%, 6 maanden de actie, zich bewuster geworden van de rol die alcohol in hun leven speelt. Ze kiezen bewuster wanneer ze drinken en hoeveel ze dan drinken. 43% van de deelnemers kan beter ‘nee’ zeggen tegen alcohol en bijna 44% heeft het gevoel dat ze écht een gewoonte hebben doorbroken.

Ook heeft 38% van de mensen geld bespaard en 50% heeft het gevoel een goed voorbeeld te hebben gegeven aan jongeren.

Bron: ikpas.nl.

Laatste nieuws