NL EN
DONEER NU!

Adviezen Van Rijn over alcoholbeleidsopties vallen slecht bij deel Kamerfracties

16 december 2016

De adviezen die staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) aan het volgende kabinet geeft, zoals het verminderen van het aantal locaties waar alcohol mag worden verkocht en een nog verdere verhoging van de accijns, vallen slecht bij een deel van de Tweede Kamer.

"Een rare maatregel", noemt VVD-Kamerlid Ziengs de beperking van verkooppunten. De liberaal vindt het borrelverbod bij kapperszaken en de boekhandel dan ook helemaal niets. Over hogere accijns is hij al helemaal niet enthousiast. PVV-Kamerlid Agema heeft er geen goed woord voor over. "Weer een waardeloos en bemoeizuchtig voorstel van deze PvdA’er", sneert ze.

De SP vindt het wel verstandig om het aantal verkooppunten te minderen, zo laat Kamerlid Leijten weten. "Accijns verhogen is alleen goed in combinatie met een pakket aan maatregelen. Enkel een belastingverhoging helpt niet. Dan wordt het gewoon een melkkoe."

Voor Kamerlid Bergkamp van D66 is het belangrijk dat er een goed evenwicht is tussen de goede en negatieve kanten van alcohol. Het is volgens haar verstandig om aandacht te hebben voor de volksgezondheid, "Maar we moeten niet doorslaan. Voor veel mensen is af en toe een wijntje of advocaat gewoon gezelligheid."

Bron: telegraaf.nl.

Laatste nieuws